Ідеї для урочистої виписки з пологового будинку

Ідеї для урочистої виписки з пологового будинку
Опубліковано 09.09.2022

Післяпологовий період дуже важкий для молодих мам, і часто буває так, що пішовши з головою в турботу про новонародженого, їм ніколи навіть насолодитися урочистістю події. Нескінченна зміна пелюшок і підгузків, прання, годування, нічні чування… Допоможіть новоспеченій мамі відчути радість материнства і трохи відволікти її від повсякденних турбот - організуйте урочисту виписку з пологового будинку.

Поява на світ нової людини – справжнє диво. Навіть для багатодітних батьків народження кожної дитини – унікальний та неповторний момент, який залишається у пам’яті на все життя. Післяпологовий період дуже важкий для молодих мам, і часто буває так, що пішовши з головою в турботу про новонародженого, їм ніколи навіть насолодитися урочистістю події. Нескінченна зміна пелюшок і підгузків, прання, годування, нічні чування… Допоможіть новоспеченій мамі відчути радість материнства і трохи відволікти її від повсякденних турбот – організуйте урочисту виписку з пологового будинку. Зрозуміло, якщо здоров’я жінки та дитини дозволяють це зробити.

Прикраса машини

Забирати маму та дитину з пологового будинку найкраще, звичайно, на автомобілі. Якщо у вас немає машини, можна звернутися за допомогою до родичів або друзів з особистим транспортом, скористатись послугами таксі або взяти авто на прокат. У будь-якому випадку перед приїздом до пологового будинку машину бажано добре вимити (як зовні, так і всередині) і прикрасити. Зробити це можна за допомогою наклейок, повітряних кульок, стрічок, кольорів. Зараз у продажу є маса тематичних наклейок («Їду за сином/за донькою», «Дякую за сина/за дочку», «У нас народився син/народилася дочка» тощо), які легко приклеюються і так само легко знімаються, не залишаючи після себе жодних слідів. Хмара гелієвих куль, прив’язана до машини, зробить її помітною здалеку. Добре, якщо приїзд машини буде видно з вікна пологового будинку – молода мама та всі її сусідки будуть зворушені таким сюрпризом.

Букет

Традиційним подарунком для жінки з приводу вважаються квіти. Не варто забувати про букет і цього дня. Щоправда, від живих квітів краще відмовитися – їхній аромат може викликати алергію про новонародженого. Щоб зробити приємно мамі і при цьому не нашкодити малюку, можна замовити букет із повітряних куль. Виглядатиме він не менш красиво і святково, ніж живі квіти, зате точно ніякого пилку та сильного запаху.

Напис на паркані

Серед молодих тат міцно вкоренилася традиція дякувати дружинам за народження дитини написом на паркані або на асфальті. Банку фарби, пензлик, трохи часу – і готове. І так робить, напевно, кожен другий чоловік, у зв’язку із чим вільного місця під вікнами пологового будинку практично не буває. Можна не змінювати звичаю і намалювати свій надпис подяки поверх чужого, а можна замовити напис з повітряних куль, який точно ніхто не перефарбує і який буде помітно виділятися серед усіх інших. Молода мама точно знатиме, що послання «Дякую за сина!» або «Дякую за дочку!» буде адресовано саме їй.

Прикраса пологового будинку та/або під’їзду вашого будинку

Створити святкову атмосферу та гарне тло для першої в житті фотосесії з дитиною можна, прикрасивши ганок, фойє, хол пологового будинку та/або вхід у під’їзд вашого будинку. Для цієї мети гарні ті самі повітряні кульки, а також прапорці, гірлянди, вітальні плакати та банера. Вони будуть доречні будь-якої пори року – і влітку, і взимку. Найбільше простору для фантазії при оформленні кульками. Наразі є спеціальні кульки, призначені саме для зустрічі з пологового будинку. Є кульки з приводу народження хлопчиків (блакитні) та дівчаток (рожеві). Форми їх найрізноманітніші: соски, дитячі стопочки, коляски, ведмежата та ін. Також для прикраси можна використовувати різноманітні композиції та фігури з кульок: арки, серця, стійки, ланцюжки, написи та ін. Якщо ви живете у Києві, дзвоніть нам і ми підберемо відповідний варіант.

Запуск куль

Кульмінацією заходу може стати запуск гелієвих кульок у небо. Їх можна зібрати в спеціальну сітку у формі серця, яку молоді батьки разом відкриють у потрібний момент, або зробити хмару з куль, зібравши їх у зв’язку. Кульки, що відлітають вдалину, виглядають дуже романтично і святково. Сам запуск можна провести абсолютно безшумно, не розбудивши і не злякавши дитину. Кульки можна випустити у небо як у дворі пологового будинку, так і у своєму дворі.

Оформлення квартири

Урочиста зустріч молодої мами та новонародженого має на увазі як витяг з пологового будинку, так і безпосередньо повернення додому. Свято не повинне закінчуватися, як тільки ви переступите поріг квартири, тому її теж бажано прикрасити. Можна замовити велике панно з повітряних куль з написом подяки або ім’ям дитини, гелієві кульки під стелю, фонтан з куль. Замовити оформлення кулями у Києві можна у нас. Добре виглядають паперові прикраси – помпони, кулі-стільники.

Оригінальні подарунки

Добре, якщо після приходу додому на жінку повинен чекати подарунок. Зараз стало можна дарувати так звані бебі-букети та «торти», зроблені з дитячого одягу та памперсів. Виглядають вони дуже симпатично.

Їх можна замовити в інтернеті або зробити самостійно. Дивіться відеоінструкцію.

https://youtu.be/IFP-QFmAJK8

Ще одна ідея – набір «Мамині скарби», що включає кілька красивих коробочок з написами для різних пам’ятних дрібниць – тіста на вагітність, бірочок з пологового будинку, першого локону малюка, соски, першого черевика, зубика і т. д.

Подивитися інші варіанти оформлення кулями на зустріч із пологового будинку можна у відповідному розділі. Якщо ви живете у Києві чи його околицях, із задоволенням допоможемо організувати урочисту виписку вашої мрії!