9 фактів, які перевернуть ваше уявлення про повітряні кулі

9 фактів, які перевернуть ваше уявлення про повітряні кулі
Опубліковано 09.09.2022

Що ви знаєте про повітряні кульки? Ну звичайно те, що вони яскраві, красиві та дарують море позитиву. А де їх можна застосувати? Відразу виникають асоціації з якимись урочистими подіями. А ось іноді деяким речам можна знайти дуже незвичайне застосування.

Що ви знаєте про повітряні кульки? Ну звичайно те, що вони яскраві, красиві та дарують море позитиву. А де їх можна застосувати? Відразу виникають асоціації з якимись урочистими подіями. А ось іноді деяким речам можна знайти дуже незвичайне застосування.

1. На кульках можна літати!

Хто ж у дитинстві не мріяв злетіти до неба, тримаючи в руках повітряні кулі. А ось професійний лижник та бейсджампер Ерік Ронер (Erik Roner), уродженець Північної Каліфорнії, перетворив мрію на реальність. Прив’язавши до літнього лежака 90 повітряних куль, наповнених гелієм, він піднявся на висоту 2,5 км. З собою екстремал прихопив рушницю та парашут.

Досягши потрібної висоти, Ерік Ронер влаштував стрілянину по кулях і досить швидко вирушив у вільне падіння. Потім відкрив парашут і вдало приземлився. Неймовірно сміливий вчинок ви зможете подивитись на відео.

 

2. Скульптури з повітряних куль

Американський скульптор Ларрі Мосс (Larry Moss) вигадав власний проект “Аерігамі” (“Airigami”). Це досить креативний та нестандартний підхід до мистецтва.

Важко повірити, що з повітряних куль можна створювати копії картин таких великих художників як Леонардо да Вінчі, Сандро Боттічеллі, Гранта Вуда. Але, мабуть, немає нічого неможливого.

Копія картини «Народження Венери» Боттічеллі

Копія картини “Американська готика” Гранта Вуда

Копія картини «Вітрувіанська людина» да Вінчі

Ще Ларрі Мосс розробив цілу колекцію одягу із повітряних кульок.

Також сміливий експериментатор створив найбільшу скульптуру із кульок, яку навіть занесли до Книги рекордів Гіннеса. Ось уже справді політ фантазії не має меж, а іноді погляд з іншого ракурсу на звичну річ дарує їй нове життя.

3. Чохол для мобільного телефону із незвичайного матеріалу

Не докладаючи особливих зусиль, з повітряної кульки може вийти справжній чохол для смартфона. Тим більше, такий чохол не вимагає великих грошових витрат і хоч щодня можна змінювати колір.

Зробити це можна у 3 етапи:

  1. Надуваєте повітряну кульку, затискаєте вихідний отвір і кладете на нього телефон.
  2. Починаєте потихеньку випускати повітря, при цьому легенько натискаючи на смартфон.
  3. Повітря виходить і кулька щільно облягає гаджет.

Ось і готовий яскравий та красивий чохол. Тільки не забудьте вирізати отвір для заряджання.

4. Повітряні кулі у вигляді м’ясних виробів

Японія – справді дивовижна країна. Багато винаходів було придумано саме там. І ось японці вигадали ще одну незвичайність – повітряні кульки Meat Balloons, які виглядають як справжні м’ясні вироби.

Творці унікальних кульок очікують, що їх застосовуватимуть у вітринах магазинів як демонстраційний продукт. Погодьтеся, це дуже зручно, оскільки такі вироби не приваблюють комах і псуються.

5. Використання кульки у приготуванні солодощів

З шоколаду можна приготувати смачні філіжанки. Для цього вам знадобиться сам шоколад і повітряна кулька, розмір якої ви підбираєте за власним бажанням. Спочатку робимо основу чашки, щоби була стійкість, для цього виливаємо ложку шоколаду на поверхню. Потім занурюємо кулю в гарячий шоколад і ставимо на готову основу. Даємо час охолонути і чашка готова. Таку ємність можна використовувати для заповнення десертами.

Можна зробити ручки.

6. Контейнер для води

Відпочиваючи на дачі, ви нарвали найкрасивіший букет квітів і хочете забрати його додому. Як зробити так, щоб квіти по дорозі не зав’яли? Виявляється дуже просто. Потрібно взяти щільну повітряну кульку і використовувати її як ємність з водою. Для цього верх можна обрізати.

Також можна виготовити незвичайну ексклюзивну вазу. Вам знадобиться банку та повітряна кулька. Кулю помістіть у банку чи пляшку, закріпіть краї на шийці. І вся ваза готова. Наливайте воду та милуйтеся квітковою композицією.

7. Охолоджувачі продуктів

У спеку так хочеться випити чогось холодненького. Якщо ви поїхали на пікнік із друзями, то холодильника на природі, на жаль, немає. Підготуйтеся заздалегідь до поїздки та заморозьте воду у повітряних кульках. Тепер і продукти не зіпсуються, і прохолодні напої будуть у достатній кількості.

8. Сушарка для головного убору

Щоб після прання ваша шапочка не пом’ялася і не втратила форму, можна висушити її на повітряній кульці.

9. Підсилювачі звуку

Виявляється, якщо прикласти до вух повітряні кульки, можна вловити найтонші звуки і посилити ефект гучності звучання музики. У Європі, особливо серед молоді, слухати концерт класичної музики, вставивши у вуха кульки, стало дуже популярним.

Отже, як виявилося, людська уява здатна творити чудеса. Напевно попереду на нас чекає ще багато нових відкриттів.

Нагадуємо, що купити повітряні та гелієві кулі можна у нас. Ознайомитись з асортиментом та цінами можна тут.

А насамкінець пропонуємо подивитися відео, в якому розповідається, як роблять повітряні кульки.